Pořizujeme oblečení pro miminko

Pořizujeme oblečení pro miminko

Říká se, že těhotenství je nejkrásnější období ženy. Zajisté je to pravda, ale každodenní ranní nevolnosti nejsou nic příjemného. Jsou ale i ženy, kterým zle není, a těhotenství se opravdu užívají. Nastávající maminku také čeká mnoho úkolu. Musí si pořídit veškerou výbavičku pro miminko kočárkem počínaje a oblečením konče. A že je opravdu z čeho vybírat.

novorozenec

Pokud plánujete vybírat kojenecké oblečení, řiďte se několika radami. V případě, že nevíte pohlaví miminka, kupujte spíše neutrální odstíny, které se vám budou hodit i na další dítě. Když pohlaví víte, můžete si dovolit pořídit i pár oblečků v modrých nebo růžových tónech. Co se týče velikostí, pro malé miminko si pořiďte několik kusů ve velikosti 56. Miminko z nich ale velmi brzy vyroste, takže většinu oblečení kupujte ve velikosti 62, která by měla stačit zhruba do 3 měsíců věku miminka. Pokud čekáte dvojčata nebo má miminko nízký váhový odhad, kupte i velikost 50. Až pojedete z porodnice, budou se vám hodit kojenecké soupravičky Kojeneckeobleceni.cz, které lze koupit už od čísla 44. Můžete si vybírat mezi dvou a vícedílnými soupravičkami, které jsou k sobě krásně laděny.

miminko

Z oblečků nejvíce užijete kojenecké body s dlouhým rukávem, které se snadno zapíná mezi nožičkami a dupačky nebo polodupačky. Také si pořiďte pár kabátků při chladnějším domácím prostředí. Jestliže ale plánujete miminko zavinovat do teplé zavinovačky, vystačíte si na doma pouze s body a dupačkami. Na noc jsou praktické overaly, které jsou na zip nebo na patentky a přebalování miminka v noci je s nimi snadné. Do kočárku pak nezapomeňte na bavlněnou čepičku, mikinu nebo teplý overal. V zimních měsících oceníte v kočárku fusak, který zajistí miminku tepelný komfort.

Je důležité všechny oblečky předem vyprat a vyžehlit. Pro praní používejte prášky a gely vhodné pro dětskou citlivou pokožku a vyhýbejte se avivážím.