Tipy na zdravé a chutné snídaně

Tipy na zdravé a chutné snídaně

Říká se, že snídaně je základ dne. Toto pravidlo, jež léta “železně” platilo, je již vyvrácené. Avšak pokud se řadíte do skupiny lidí, kteří si své ráno bez skvělé snídaně nedokáží představit, pak jistě oceníte pár zdravých receptů, které vytvoříte za pár minut. Téměř nikdo z nás nemá ráno čas ani chuť strávit přípravou snídaně déle než půl hodiny. Pojďme tedy se společně podívat na pokrmy, se kterými skvěle nastartuje svůj den.

miska s ovesnou kaší

Ovesné vločky

Tento tip se může zdát jako naprosto neoriginální. Každý z nás přece ovesnou kaši zná nebo o ni aspoň slyšel. Ovšem ovesné vločky lze připravit na nespočet způsobů. Proto je mít vhodné tuto potravinu doma vždy po ruce.

Nejznámějším využitím vloček je pravděpodobně ovesná kaše, jež je velmi jednoduchá na přípravu. Další výhodou je, že si ji můžete každý den dochutit přesně dle vašich preferencí. Pokud jste milovníci sladkých snídaní, přidejte do vaší kaše některé z přírodních sladidel jako je například stévie či agave sirup https://www.nakliceno.cz/agave/.

Nezapomeňte, že ovesné vločky lze rovněž využít jako přísada do lívanců. V takovém případě stačí vločky jen umixovat do hladka a následně přidat do těsta, které se díky nim zahustí. Vločky lze rovněž připravit ve slané variantě, kdy je pouze zalijete vodou, následně počkáte několik minut a přidáte pepř, sůl a vaše oblíbené koření. Taková kaše je skvělou přílohou například k vajíčkům, kdy budou sloužit jako kvalitní zdroj komplexních sacharidů.

volská oka na snídani

Vejce na mnoho způsobů

Opět se může zdát, že tento tip není nijak zajímavý. Avšak vajíčka jsou na snídani skvělou volbou. Obsahují totiž velké množství bílkovin a také tuků, díky kterým budeme po jejich konzumaci zasyceni na dlouhou dobu. Vajíčka lze připravit nejrůznějšími způsoby. Ale slyšeli jste už o míchanici “na sladko”? Připravuje se naprosto stejně jako slaná varianta, ovšem místo soli můžete použít některou z náhrad cukru a pokrm následně dochutit například oříškovým máslem. Dobrou chuť!